Aquarium

Aquarium

Hoe bouw je het perfecte aquarium voor je vissen

Vissen zijn fantastische huisdieren. Je hoeft ze niet uit te laten, ze zijn mooi om naar te kijken, en nemen niet te veel ruimte op! Je wilt natuurlijk dat je vissen zich fijn voelen in hun aquarium, en je weet niet altijd hoe je dat beste kunt doen. Geen zorgen, wij zijn er om je te helpen! Hieronder vind je een paar van onze tips over hoe je het beste je aquarium kunt onderhouden voor jouw geschubde vrienden.

Acclimatiseer jouw vis voor het water

Acclimatiseren betekend dat jouw vis zichzelf aanpast aan de nieuwe omgeving, vissen zijn kwetsbaar en gevoelige dieren, dus wanneer je een vis in een nieuw aquarium verhuist is het belangrijk dat je de juiste warmte en chemicaliën instelt. Doe het juiste onderzoek online of vraag bij de dierenwinkel welke balans het past bij de vissen die je gekocht hebt.

Om te zorgen dat jouw vis zich het beste kan acclimatiseren in het nieuwe aquarium is het belangrijk dat je ze eerst in het aquarium stopt met het zakje water waarin ze verkocht zijn. Zo warmt het water zich langzaam op en kan de vis wennen aan de verandering in temperatuur. Wanneer de vis lang genoeg heeft kunnen wennen kun je ze uit het zakje halen en in het aquarium stoppen.

Verschoon het water en aquarium regelmatig

Dit is misschien voor de hand liggend, maar het vervangen van het water en het schoonmaken van het aquarium is heel belangrijk voor de gezondheid en blijdschap van jouw vis. Door maandelijks een kwart van het water te vervangen houd je de chemische balans in orde zonder de warmte van het water te veel te beïnvloeden. Ook is het een goede manier om het vuil uit het water te halen zodat je vis weer kan zwemmen in schoon water. Met producten zoals https://diertotaalspecialist.nl/products/ebi-binnenfilter-aquafilter kun je zorgen dat het water automatisch verschoont wordt zonder dat het vervangen moet worden.

Een beetje groen op het glas of in het aquarium is niet erg, maar als het begint op te bouwen is dat al gauw een teken dat het tijd is om het aquarium schoon te maken. Het groen in het aquarium zijn algen die snel groeien en de zuurstof uit het water halen, wat schadelijk kan zijn voor de vissen.

Kies vissen die bij elkaar passen

Als je meerdere soorten vissen wilt aanschaffen is het belangrijk dat je weet welke soort vissen kunnen samenleven met elkaar. Voor de meeste vissoorten is dit het geval, met genoeg ruimte en voeding kunnen ze zonder problemen in het hetzelfde aquarium leven. Maar, sommige vissen kunnen agressief zijn naar elkaar en willen gelijk hun territorium beschermen. Vraag bij de dierenwinkel welke vissoorten bij elkaar passen zodat je zo min mogelijk problemen krijgt in de toekomst.

Kies de juiste maat voor jouw aquarium

Het is natuurlijk leuk om een groot aquarium te hebben met veel soorten vissen, maar het kan uiteindelijk leiden tot problemen achteraf. Veel vissen betekend ook veel vuil en minder zuurstof in het water, waardoor sommige vissen in het aquarium kunnen overleiden of stikken. Net als elk ander huisdier wil een vis genoeg ruimte om rond te zwemmen, zorg er daarom voor dat je de maat van je aquarium afstelt op het aantal vissen die je wilt kopen. Met aquariums zoals de https://diertotaalspecialist.nl/products/zolux-aquarium-ekai-35-groen-18-ltr-35x18x28-cm en de https://diertotaalspecialist.nl/products/zolux-aquarium-ekai-40-blauw-24-ltr-40x20x28-cm kun je al gauw een balans vinden tussen de maat en het aantal vissen, met extra ruimte voor alles wat je eraan toevoegt om jouw aquarium perfect te maken.